Viinialueet tutuksi suomalaisen asiantuntijan kanssa

Koe Ranskan viinialueet parhaimmillaan suomalaisen viiniasiantuntijamme kanssa. Sekä ranskan- että suomenkielen taitoisena hän kertoo viinien ja alueen taustoja syvemmältä. Päivän aikana nähdään tavallista ranskalaista arkipäivää viinitiloilla, syödään alueelle tyypillisessä ravintolassa ja tutustutaan aitoon maaseutuelämään.

Viinitilalla vierailu suomalaisen erikosioppaan avulla.
Viinitilavierailun yhteydessä tutustutaan tilojen toimintaan ja päästään maistelemaan eri viinejä. Teemme matkoja kaikkialle Ranskassa sekä lisäksi osalle Espanjan ja Italian viinialueita. Alla muutamia esimerkkejä muutamista kohteista. Vierailtavat tilat ovat yksityisiä ja jo useammassa sukupolvessa toimineita arvostettuja viinintuottajia. Opastukset ovat mahdollisia joko yhdeksi tai kahdeksi päiväksi. Viinitilavierailujen lisäksi ohjelmaan lisätään mahdolliset vierailut reitin varrelle sijoittuviin mielenkiintoisiin museoihin tai muihin kohteisiin.

Tässä muutamia ehdotuksia viinimatkoiksi ja onhan niitä muitakin juomia:

Oletko kiinnostunut samppanjasta vai  cavasta?
Yli kymmenen vuotta olemme tehneet samppanjamatkoja ja nyt avasimme myös kohteeksi cava-tuottajat.

Armanjakki vai konjakki – kumpi oli ensin?
Ranskan kuuluisat digestiivit armanjakki ja konjakki ovat kuin veljekset. Niitä yhdistävät useat tekijät, kuten syntymähistoria, tuotantoalueet, rypälelajikkeet sekä valmistusmenetelmät. Kuitenkin kaikissa yksityiskohdissa on eroja! Tule tutustumaan ja tunnistamaan erot paikan päällä. Vierailut armanjakki- ja konjakkituottajien luona sekä historiaa valottavat käynnit armanjakki – ja konjakkimuseoissa tuotantoaluieiden sydämessä.

Côt, Auxerrois vai Malbec?
Samalla rypäleellä on kolme eri nimeä, mutta miksi vain Malbec on tuttu? Tämän eteläamerikkalaisista viineistä tunnetun rypälelajikkeen alkuperäisalue on kuiteinkin lounaisranskassa Cahors-alueella, jossa se on perinteisesti tunnettu nimellä Côt. Tule itse maistamaan ero vanhan ja uuden maailman välillä Lounais-Ranskaan.

Väkevöityjen viinien tiellä Languedoc-Roussillonin alueella
Välimeren alueella on valmistettu väkevöityjä viinejä jo vuosisatojen ajan, mutta miksi? Etelä-Ranskassa, Pyreneiden-vuoriston ja Espanjan tutumassa on kolme viinialuetta Banyuls, Maury ja Rivesaltes, joissa edelleen valmistetaan viinejä tällä mutage-menetelmällä.

Gaillac, yksi alue – 13 eri rypälelajiketta ja  seitsemän erilaista viiniä
Toulousen koillispuolella on yli 3 000 hehtaarin kokoinen viinialue, jonka historia ulottuu kahden tuhannen vuoden ajalle. Tämä Gaillac-viinialue on poikkeuksellinen jopa Ranskassa, sillä täällä valmistetaan ainutlaatuisista rypäleistä seitsemää erilaista viiniä.

Jazzia, muskettisotureita ja tietysti viiniä
Gascogne-alue on Lounais-Ranskassa ja täältä löytyy muskettisoturi Artagnanin syntymäkylä Lupiac. Elokuussa tällä soi jazz, kun maailmankuulu Jazz in Marciac –festivaali käynnistyy. Lisäksi täällä syödään ankkaa eri muodoissa sekä juodaan tietysti viiniä ja armanjakkia. Tule kokemaan ainutlaatuinen Lounais-Ranska suomalaisella opastuksella. Vierailun jälkeen tulet kaivamaan Alexander Dumas vanhemman klassikkokirjan ullakkosi pölyistä.

Baskien maassa, baskien tavoin
Arno –  Axoa – Gasna: viiniä, lihapataa ja juustoa. Baskimaasta kyllä puhutaan, mutta todellista baskikulttuuria ei juuri tunneta. Irouléguy-viinit, brebis-juustot, piment d’Espellette –pippuri, pelote basque –mailapelit, fandagno-tanssit ja voimamieskilpailut. Baskimaa on täynnä elämyksiä ja yllätyksiä!! Tämän kokemuksen jälkeen olet baskikulttuurin vannoutunut sanansaattaja.